7090 is de Bermudadriehoek van de podiumkunsten.

Wij maken kunst op de grenzen van muziek, performance en installatiekunst en trekken ons niets aan van de vaststaande regels en stramienen die onderdeel zijn van elke kunstdiscipline. Integendeel. Wij spelen met deze regels en verwachtingspatronen om in een wereld terecht te komen die steeds een nieuwe gedaante aanneemt. Onze kunst is als een vrolijke ontdekkingstocht, want het resultaat is onbekend. En boven alles hebben we plezier en maken we kunst waar de maakvreugde vanaf spat.

We leven in een tijd waarin niet alleen nieuwe economische, sociale en politieke verhoudingen ontstaan, maar waarin ook nieuwe levenswijzen, nieuwe middelen en manieren om de wereld te ervaren worden voortgebracht. Wij zijn nieuwsgierig naar deze veranderingen en richten ons op een vorm van podiumkunst die bij deze tijd past. Daarvoor is een vrijheid van denken nodig die voorbij de grenzen van disciplines en presentatievormen gaat.

Voor elk project gaan wij tussen alle mogelijke middelen op zoek om hiervoor de juiste vertelvorm te vinden. Als kern van 7090 zoeken Nora Mulder en Koen Kaptijn voor elk project zielsverwante kunstenaars en vormen met hen een tijdelijke groep.  De ene keer als een groot collectief, de andere keer als een compacte cel.  Met geluiden, beelden en handelingen nemen we je mee naar een wereld waarin je niet meer precies weet wat je ervaart of wat er gaat komen. Wij laten een spoor van vernieuwing achter ons.