ABSTRACTIEPARK
7090

Vanaf de zomer van 2019 zal 7090 langs festivals trekken met haar kermisabstracties. ABSTRACTIEPARK7090 staat in de openbare ruimte, is gratis toegankelijk en is gevuld met installaties, analoge machines, performances en soundscapes. Met ABSTRACTIEPARK7090 durven we hardop te dromen en tonen een plek waar je kunt ervaren hoe verrassend, mooi en uitnodigend onze smeltkroes van kunst is.


ABSTRACTIEPARK7090 is te herkennen aan zijn vrolijke geometrische vormgeving:
7 kolommen, een piramide en een enorme tros bollen staan in de openbare ruimte opgesteld. Zij vormen de drie hoofdabstracties: De Grom, De Grot en De Groet. In elke abstractie valt voor de nieuwsgierige bezoeker van alles te beleven.

DE GROM

De Grom gaat over het oergeluid: de ultieme schreeuw die ooit heeft geklonken en waaruit alle geluid is ontstaan. In een ruimte staan zeven kolommen van 4 meter hoog opgesteld. Het publiek kan vrijelijk tussen de kolommen lopen, ze aanraken en ze beluisteren.
De Grom is enorme,  constant veranderende collage van geluid:

Het publiek kan de muzieken die uit de kolommen klinken veranderen door op een knop te drukken, een luikje te openen of aan een wiel te draaien.

DE GROT

De Grot is een uitbundig gekleurde piramide van 4 meter hoog. De piramide wordt beschilderd door Marcel van den Berg.  
Eenmaal binnen blijkt de piramide een spiegelpaleis. De oneindige reflecties maken De Grot tot een plek voor abstracte zelfreflectie: In de piramide staat een telefoon waar mensen in contact kunnen komen met het Klaagloket van Abstractiepark7090 en een klacht indienen. De klacht mag natuurlijk ook een verborgen wens zijn of een gebed.

DE GROET

De Groet is de grappige en vrolijke fontein van geluid en een ode aan de magie die je voelt wanneer je een geluid voor het eerst hoort. Een tros transparante bollen hangt boven een podium vol merkwaardig draaiende machines, slangen en kraantjes.
De bollen zijn ballonnen met elk een diameter van 2 meter. Aan de ballonnen zitten slangen bevestigd die uitmonden in een orgelpijp. Het publiek kan door middel van kranen lucht laten ontsnappen, waardoor een uiterst kwetsbaar muziek zal klinken. Met de draaiende machines  van Yuri Landman kan het publiek zelf zijn beats maken.

NIEUWSGIERIG?

In ABSTRACTIEPARK7090 willen we met onze geluiden, beelden en handelingen mensen meenemen naar een wereld waar nieuwsgierigheid boven angst gaat. Wij willen de weg wijzen naar een samenleving die kwetsbaarheid omarmt, waar men elkaar vertrouwt en durft te spelen met elkaar. Wij zijn nieuwsgierig naar wat er gebeurt als je niet meer precies weet wat je ervaart of wat er gaat komen. Wij voelen opwinding wanneer we onze fantasie de vrije loop laten gaan en geregeld denken “wat gebeurt hier?” of “waar kijken en luisteren we in hemelsnaam naar?”.
Wij zitten dan op het puntje van onze stoel en wij geloven dat het aanstekelijk werkt wanneer je deze open houding deelt met het publiek. Wij prikkelen de verbeelding en sporen mensen aan om vooral zélf een beeld te vormen.

KUNSTENAARS COLLECTIEF

7090 is een collectief van kunstenaars waarvan de kern wordt gevormd door Nora Mulder, Koen Kaptijn en Bas Wiegers. Wij werken op het snijvlak van (muzikale) performance, geluidskunst en installatiekunst. Mensen die onze wereld instappen, voelen instinctief aan dat er geen goed of fout is: Wij nodigen iedereen uit om simpelweg te luisteren en te kijken en uiteindelijk zelf te bepalen wat je gezien en gehoord hebt. Voorkennis zorgt er soms voor dat je verwijzingen ziet, dat je begrijpt waar een concept vandaan komt, maar ook zonder enige kennis over moderne muziek,installaties, geluidskunst of performance willen wij inspireren,met humor ontregelen en bevrijdend werken. Wij zijn een collectief met een groeiende cult-status en laten een spoor van vernieuwing achter ons.

ABSTRACTIEPARK7090 is:
KOEN KAPTIJN
NORA MULDER
BERT HANA
YANNIS KYRIAKIDES
BART DE VREES
ERIC DE CLERCQ
JI YOUN KANG
HUBA DE GRAAFF
HAN BUHRS
YURI LANDMAN
RODGER DIGNUM
JORIS SPEELMAN
MARCEL VAN DEN BERG
SARAH VOS
HUGO HERRERA TOBÓN
NIELS BROUWER
RON RUITEN
JAMES MURRAY
SANNE VAN DELFT
TOM SWART

MANON SCHREURS

NORA MULDER
KRIJGT
WILLEM BREUKER
PRIJS 2019

Op 4 november 2019 ontving Nora Mulder de Willem Breuker Prijs 2019 in het BIMHUIS Amsterdam. 7090 feliciteert haar van harte en presenteerde vol trots op deze feestlijke avond ABSTRACTIEPARK7090. Dit was de laatste keer dat het te bezoeken was in 2019, maar gelukkig zijn we in volle voorbereiding voor een nieuwe reeks verschijningen in 2020. Bezoek deze website om op de hoogte te blijven van onze agenda.

STEUN ONS

ABSTRACTIEPARK7090 is gratis toegankelijk en is mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten,
Sociéte Gavignès
De Konrad Boehmer Stichting
BNG Cultuurfonds 
Cultura Nova
Gaudeamus
NDSM OPEN
Knokki Audio Technologies

WILT U ONS OOK STEUNEN?
DAT KAN!

Stichting 7090 is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor particulieren, maar ook voor bedrijven betekent dit een extra belastingvoordeel vanwege een extra giftenaftrek. Daarnaast betalen culturele ANBI’s geen schenkbelasting over uw gift of erfbelasting over ontvangen erfenissen.

Donateurs van Stichting 7090 mogen hun giften voor de belasting verhogen met 25%. Voorbeeld: stel, je schenkt € 1000,- per jaar. Dit bedrag mag worden verhoogd tot 125% (de multiplier), zodat de totale aftrekpost € 1250,- bedraagt. Bij het toptarief van 52% krijg je van elke € 1000,- in totaal € 650,- van de fiscus terug. Een gift van € 1000,- kost dan netto € 350,-. Bij een meerjarige schenking gedurende vijf jaar is de schenking volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Liever incidenteel en/of met een kleiner bedrag Stichting 7090 ondersteunen? Wij zijn blij met iedere gift! 

Doneer nu:
* per overschrijving naar rek nr: NL55TRIO0786814063
* of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken